LANCERING SATO CL4NX PLUS

SATO, internationaal pionier binnen de ontwikkeling van auto-ID- en labeloplossingen, lanceert de CL4NX Plus, de beste thermische industriële printer binnen zijn klasse, ontworpen voor duurzaamheid en betrouwbaarheid in bedrijfskritische track-and-trace-activiteiten over de hele wereld.

In de vijf jaar sinds de lancering van de oorspronkelijke CL4NX is de B2C e-commerce bijna verdrievoudigd qua omvang1, maar dit valt in het niets in vergelijking met de enorme vraag naar B2B e-commerce, welke 6 keer zo groot is als B2C wereldwijd2. Deze groei staat gelijk aan de toenemende vraag naar snel en eenvoudig inkopen en transparantie over de beschikbare voorraad, levertijden en prijzen. Online retailers staan onder constante druk om nauwkeuriger, sneller en betrouwbaarder te presteren.

De evolutie van de CL4NX-serie vloeit rechtstreeks voort uit de veranderende behoeften van de markt en is in lijn met de visie van SATO om wereldwijd de meest vertrouwde aanbieder van auto-ID-oplossingen te zijn. De CL4NX Plus is ontworpen voor veeleisende toepassingen binnen de detailhandel, supply chain, productie, automotive, voedingsmiddelen lindustrie en de gezondheidszorg. Sectoren die zich in toenemende mate voor groei steeds meer richten op e-commerce.

Met de introductie van de CL4NX Plus wil SATO de verwachtingen overtreffen op aspecten die ertoe doen, namelijk: precisie, snelheid, continu gebruik, connectiviteit en bruikbaarheid, om zo de veelvoorkomende pijnpunten binnen productie en logistiek aan te pakken.

Voor micro-labels op kleine onderdelen is zeer grote precisie vereist. De CL4NX Plus heeft een printmodus voor micro-labels, waarmee etiketten van hoge kwaliteit in de fabriek zeer precies kunnen worden afgedrukt.

De CL4NX Plus heeft bij printen met een hoge resolutie een 16% snellere afdruksnelheid dan andere industriële printers. Dus: sneller printen, hogere kwaliteit en een boost van de productiviteit.

De CL4NX Plus kan 30% meer media bevatten dan andere printers in zijn klasse voor langer continu gebruik. De cloudgebaseerde preventieve IoT-onderhoudsdienst SOS (SATO Online Services) functioneert als een virtuele engineer direct ter plaatse om de downtime tot een minimum te beperken. Verder kunnen gebruikers de printers centraal beheren via één enkel dashboard om zo bij te dragen aan een betrouwbare en stabiele werking.

Wat betreft connectiviteit maakt het Application Enabled Printing (AEP)-platform van SATO (‘intelligentie in de printer”) slim afdrukken van etiketten mogelijk. Ook kan zonder tussenkomst van een PC diverse apparatuur rechtstreeks aan de printer gekoppeld worden zoals scanners, toetsenborden en weegschalen. Verder beschikt de printer over de mogelijkheden om via het netwerk en cloud met een database te communiceren. Hierdoor kan de werklast voor operators en IT-teams die belast zijn met het updaten van etiket formaten met nieuwe variabele data drastisch worden teruggedrongen.

Wat bruikbaarheid betreft biedt de CL4NX Plus bedrijven de mogelijkheid om wereldwijd één enkel printermodel te implementeren met 31 vooraf geïnstalleerde talen en 47 tekensets. Verder heeft de printer ook video-instructies om verschillende problemen te helpen oplossen. De originele aandrukrol geeft de operator ook een visuele indicator wat betreft slijtage om proactief onderhoud te kunnen plegen

“Dankzij het contact met gebruikers wereldwijd kunnen we verbeteringen aanbrengen aan de al iconische CL4NX-serie, en zo creativiteit blijven ondersteunen en stimuleren”, aldus Hayato Shindo, directeur van SATO International. “De CL4NX legt de lat echt hoger. Het is absoluut de beste industriële printer in zijn klasse. De functionaliteit van wereldklasse kon mede worden gerealiseerd dankzij de feedback van onze klanten”.

 

Neem contact op voor meer informatie.